Expositie 2018

Op zaterdag 17 en zondag 18 maart 2018 vond onze 2e expositie plaats met als speciaal thema “Boxtel in beweging”. Naast eigen werk van de exposerende fotografen konden bezoekers ook de foto’s van “het koffertje” bewonderen alsmede een serie foto’s die te maken hadden met het thema.

Op vrijdagavond 16 maart waren bijna alle leden al vroeg in de avond aanwezig om de grote zaal van de Walnoot om te vormen tot een tentoonstellingsruimte. Er ontstond lichte paniek toen bleek dat niet alle verlichting boven de borden juist geschakeld kon worden.

Gelukkig bleek een creatieve oplossing binnen de groep al snel voorhanden en kon elk bord worden voorzien van een lichtbak om de tentoongestelde foto’s nog beter uit te laten komen.

 

 

De tentoonstelling werd, net als vorig jaar, op zaterdag geopend door wethouder Herman van Wanrooij. Na de opening was het aanvankelijk nog rustig maar gedurende de middag kwamen er diverse bezoekers onze tentoongestelde foto’s bekijken. De reacties van de bezoekers waren over het algemeen positief. Toch waren er ook wel punten van kritiek: waarschijnlijk als gevolg van de luchtvochtigheid bleken een aantal foto’s na de 1e dag niet meer strak in de lijst te zitten. Dit zal voor de volgende expositie in ieder geval onze aandacht krijgen.

Voor de jongere bezoekers was de foto puzzel speurtocht een leuke afleiding. Op het podium in de grote zaal liet Lisette van de Wiel zien hoe ze jonge kinderen op de foto zette. Kinderen tot 12 jaar konden gratis op de foto en ouderen mochten dat na aanschaf van 5 lotjes voor de loterij. Menig ouder maakte hiervan gebruik. Op zondag was het bezoekersaantal aanzienlijk hoger en was het gedurende de hele dag gezellig druk. Om 16.00 uur was het tijd om de expositie te sluiten. Corinne van der Laar werd als winnaar van de loterij getrokken en zij koos als prijs de bomencollage van George. De winnaar van de foto speurtocht werd Jop van Oirschot die een cadeaubon mocht ontvangen.

Al met al kunnen we terugkijken op een geslaagde 2e tentoonstelling.

Lees ook hier wat het Brabants Centrum over onze expositie schreef.

Stemming publieksjury

Net als vorig konden de bezoekers hun 3 favoriete foto’s aangeven. Na telling van alle formulieren bleken onderstaande foto’s de meeste stemmen te hebben gekregen.

1. Rita de Wilt (“Powerman”)

 

 

 

 

 

 

 

2. Jan van Welt (“Bij”)

 

 

 

 

 

 

 

3. Jan van de Wiel (“Jantje met koffer”)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Alwies Rokven (“Kinderen”)

 

 

 

 

 

 

 

5. Theo Aarts (“Zonsondergang met palen”)