Expositie 2021

Welkom op de hoofdpagina van onze digitale fototentoonstelling.

Sinds 2017 houden wij onze jaarlijkse expositie in de Walnoot. Helaas is er in 2020, door de Corona-pandemie, geen gelegenheid geweest om dit te doen. Ook dit jaar zit het er niet in om een fysieke expositie op poten te zetten. Dat spijt ons heel erg, dus is er nagedacht over een andere manier om u de foto’s te tonen. En dat is een digitale expositie geworden. Helaas kun je niet werkelijk langs de ingelijste foto’s lopen, is er geen mogelijkheid om even een praatje te maken met de fotografen, maar we willen toch op deze manier iedereen laten genieten van ons werk.

Van de fotografen die aan deze expositie mee doen hebben we de foto’s over drie verschillende onderwerpen verdeeld.

Eigen bord

Per lid hebben we normaal gesproken een eigen bord om ons werk te laten zien. Op dit bord laten we u mee genieten van de foto’s die elk lid zelf graag wil presenteren. Vaak wordt zo’n bord gesierd met drie, soms meer, foto’s van een onderwerp dat de fotograaf zelf heeft gekozen. Dit bord geeft dus een beeld van de eigen voorkeur van de fotograaf. Met dit bord leert u de fotograaf een beetje beter kennen.

Clublijst

Behalve het ‘eigen bord’ heeft ook iedere fotograaf een eigen clublijst. Deze lijst is op een vrije en creatieve manier door de fotograaf ingevuld. In de galerij is dit steeds de laatste foto uit de serie van de betreffende fotograaf.

Themafoto ‘Water’

Behalve deze vrije foto’s hebben we elk jaar een vast thema waar iedereen foto’s voor kan inleveren. Afgelopen jaar was het thema water. Water in al zijn verschillende vormen, weergegeven op allerlei verschillende foto’s. Een simpel thema als ‘Water’ wordt door de diverse fotografen op verschillende wijze vorm gegeven in deze serie. Deze foto’s vormen samen één onderdeel van de expositie uit.

Rode draad ‘kevertje op kunstroute’

Ten slotte hebben we nog een rode draad onderdeel. Onderwerp daarbij was een kunstwerk in of rond onze eigen woonplaats waarbij een vast voorwerp, een klein wit VW-kevertje, meegenomen moest zijn op de foto. Leuk is om te zien dat er een grote hoeveelheid aan kunstwerken in en rond onze woonplaatsen zijn gefotografeerd. Sommige zijn heel herkenbaar voor velen van ons, maar bij andere kunstwerken is slechts een deel zichtbaar waardoor het kunstwerk misschien niet meteen herkend wordt. Dat houdt de spanning er een beetje in.

Graag tot volgend jaar

Wij hopen u op deze manier toch te kunnen laten meegenieten van onze foto’s. Uiteraard vertrouwen we er op dat we u volgend jaar weer mogen ontvangen bij een fysieke expositie in de Walnoot. Het is toch altijd fijn om even contact te kunnen hebben met de aanwezige fotografen, een praatje te kunnen maken en om een toelichting te kunnen vragen.


We zien u heel graag terug in 2022!