Foto-expositie op 23 en 24 maart in De Walnoot, gratis toegang.

De voorbereidingen van de elfde expositie zijn bijna afgerond. Zeventien enthousiaste leden van Fotoclub ‘Boxtel Ontspant’ laten je ook dit jaar graag hun mooiste werk zien. Afgelopen dinsdag hebben we alle foto’s voor de expositie bekeken en het belooft weer een diverse expositie te worden. Van lightpainting bij het Duits Lijntje tot vergezichten ergens in Nederland. Van abstract in zwart-wit tot de herkenbare maar o zo moeilijk te fotograferen ijsvogel. Van Kasteel Stapelen tot de Kermis in s’Hertogenbosch. Kortom voor ieder wat wils!

Voor de kinderen is er een leuke puzzeltocht en voor de volwassenen mooie beelden om je te verbazen of om bij weg te dromen.  

Verdieping via themagroepen

Dit jaar zijn de fotografen in 6 verschillende themagroepen aan de slag gegaan en het resultaat mag er zijn!  Jan van de Wiel: ‘Iedere fotograaf heeft zo zijn voorkeuren en eigen stijl en dat is in deze expositie heel goed terug te zien’. De leden zijn in allerlei themagroepen samen aan de slag gegaan om zich te verdiepen op een onderwerp naar keuze. De themagroepen zijn: Straatfotografie, Architectuur, Studiofotografie, Experimenteel, Natuur, Landschap en Lightroom.

Dus houd je van straatfotografie? Of ben je helemaal weg van mooie natuurfoto’s? Heb je altijd al willen weten hoe het nabewerken van een foto een nog mooier resultaat oplevert? Kom dan zeker even langs op zaterdag of zondag.

De winnaars van vorig jaar

De expositie van 2023 was een succes. We hebben zo’n 260 bezoekers ontvangen die verdeeld over de twee dagen een kijkje kwamen nemen. Zij hebben hun stem uitgebracht op de mooiste foto en de mooiste serie die er hing. Wij zijn benieuwd of de winnaars van vorig jaar, Hans van de Laar en Sjoerd Naus ook dit jaar in de prijzen gaan vallen. Ook dit jaar zijn er meer dan honderd foto’s of kunstwerken te bewonderen. De fotografen van deze foto’s zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven.

Wil je zelf iets winnen?

Hebberig geworden na het zien van al deze mooie foto’s? Heb je nog een lege plek op de muur in huis? Breng een euro mee (of twee of drie) en koop een lotje. Je maakt kans op het winnen van je favoriete foto van de expositie afgedrukt op forex; in het formaat van 30×40/45 cm. Je bent van harte welkom op zaterdag 23 maart tussen 12.30-17.00 uur en zondag 24 maart tussen 11.00-16.00 uur bij De Walnoot, Reginahof 1 te Boxtel.

Zien we je op 23 of 24 maart bij de Walnoot? Tot dan!