High key en Low key fotografie

Op 19 oktober hadden we een dagje in de studio gepland. Dit keer wilden we High-key foto’s maken.
Twee van onze leden hadden wat familieleden opgetrommeld om model te zitten. En in de studio waren twee opstellingen gemaakt, één was een studio-opstelling met lampen en een witte achtergrond, de andere was een opstelling waarbij we met zo min mogelijk ‘hulpmiddelen’ ook een mooi resultaat probeerden te bereiken.
In twee groepen gingen we aan de gang en al snel werd er vrolijk op ‘losgeklikt’. Echter, High-key fotografie betekent ook veel controleren op de camera of je de juiste instellingen wel hebt. De studio-opstelling had wat dat betreft een aantal voordelen en hier was al sneller een goed resultaat te behalen. Toch was het zeker niet minder leuk om met de andere opstelling aan de slag te gaan. En aangezien we de mogelijkheid hadden om daar ook Low-key foto’s te maken werd dat ook meteen gedaan.
Respect voor de vier fotomodellen dat ze zo geduldig al onze aanwijzigingen, wensen en fratsen over zich heen lieten komen.
Alle fotografen kregen tijdens de foto-shoots volop tips en tricks om mee te kunnen werken. En het eindresultaat mag er dan ook wezen.
Al met al een leerzaam dagje!