macrofotografie in de inspiratie tuin. door Theo Aarts

15 augustus 2015 weer een leerzame workshop macrofotografie bezocht van deze fotoclub. Voor we begonnen zei een van de organisatoren dat de 50mm lens (plastic fantastic) in combinatie met extension tubes uitermate geschikt was voor macro fotografie. Maar helaas, die had ik natuurlijk weer niet bij me. Wel had ik een Sigma 70-300mm tele/macro combinatielens bij me. Een oudere lens. die ik inmiddels al lang had ingeruild voor een Canon 55-250mm STM lens.
Maar goed, de praktijk is de beste leermeester. Bij Jan van de Wiel in de siertuin wemelde het van bijen, wespen, vliegen e.d. Ik had mijn stekje gevonden bij een bloeiende Echinaforce. De zon scheen volop en er was weinig tot geen wind, dus uitermate geschikt om deze beestjes te fotograferen. Bij macro fotografie is het veelal uitproberen welke instellingen je moet gebruiken en hoeveel extension tubes. Het uiteindelijk resultaat, zie je pas thuis op je computer.
Deze beestjes zitten natuurlijk bijna nooit stil en in de loop van de ochtend begon het ook een beetje te waaien, dus op weg naar huis, had ik een hard hoofd in het uiteindelijke resultaat. Wat schetst mijn verbazing toen ik zag dat er enkele zeer mooie shots tussen zaten, waarvan ik nooit had gedacht dat ik ze met mijn apparatuur zou kunnen maken.
Al met al een zeer leerzame workshop en alle lof voor de programmacommissie.

bij_macro_theoaarts_web_1.jpg macro_theo_aarts__4.jpg f.jpgIMGL9976Theo Aarts