Marjo Roelofs

Als kind mocht ik af en toe foto’s maken met het imposante toestel van mijn opa. Ik koester warme herinneringen hieraan.

In mijn werk als analist op een researchlaboratorium hoorde foto’s maken en ontwikkelen gewoon bij mijn werk. Met veel plezier stond ik ook in de Doka om de zwart-wit foto’s te ontwikkelen en af te drukken voor publicaties. Na werktijd ook wel eens een privéfoto .

Mijn eerste eigen camera was een digitale Canon. Hiermee vooral huisdieren, familie en vakanties vastgelegd in automatische standen. Gezondheidsproblemen en mobiliteitsproblemen hebben mijn ontluikende hobby lang verdrongen.

Mijn moeder schonk mij een nieuwe moderne spiegelreflexcamera met veel meer mogelijkheden. Enthousiast en dankbaar ging ik er mee aan de slag en volgde een basiscursus digitale fotografie in een dierentuin.

Dieren, planten en landschappen hebben mijn meeste aandacht maar ben zeker ook nieuwsgierig andere dingen te proberen. Kortom fotograferen als hobby is van de grond gekomen.

In 2022 bezocht ik de expositie van “Boxtel Ontspant” en droomde ik mee te kunnen doen. Ik werd uitgenodigd om op een clubavond wat foto’s te tonen en was daarna welkom als nieuw lid. Ik voel me nog echt een enthousiaste beginner die nog veel moet leren en ontdekken. Spannend en leuk om anderen te ontmoeten en van elkaar te leren.