Riek van den Bekerom

In 2015 ben ik lid geworden van Boxtel Ontspant. Tot die tijd maakte ik vooral foto’s op vakantie en daarbuiten bleef mijn toestel veel in de kast liggen. Op reis merkte ik dat ik mijn camera niet goed genoeg kende en weer thuisgekomen was ik meestal niet tevreden met het resultaat van de foto’s. Vervolgens ging ik in de handleiding kijken wat er allemaal met het fototoestel kon en probeerde ik het een en ander uit. Ik vond het allemaal erg interessant, maar kwam niet heel veel verder. Wat ik nodig had waren 2 dingen: een stok achter de deur en iemand die mij van commentaar kon voorzien. Ik besloot lid te worden van de fotoclub en dit bleek een goede zet te zijn.

Elke maand staat er binnen de club een thema centraal. Het is de bedoeling dat iedereen een foto rond dat thema maakt. Ik vind het een uitdaging om deze opdracht zo goed mogelijk uit te voeren. De maandfoto’s worden tijdens de clubavond bekeken en besproken in een ontspannen sfeer.
Daarnaast gaan we op deze avond (of op een ander moment) met de camera aan de slag of wordt er gesproken over een onderdeel van de fotografie. Ik heb nooit geweten dat er zo veel interessante onderwerpen zijn om over te praten!

Wat fotograferen betreft ligt mijn interesse vooral bij natuurfoto’s (planten, dieren, landschappen) en foto’s van mensen, in hun gewone doen en laten. Door de fotoclub word ik gestimuleerd om ook foto’s op andere vlakken te maken.

Het is me duidelijk geworden dat er heel wat komt kijken om een goede foto te maken. Ik heb in anderhalf jaar tijd al veel geleerd en mijn fototoestel krijgt niet zo veel rust meer. Het lidmaatschap van Boxtel Ontspant betekent voor mij gezellige en leerzame clubavonden en heeft mij erg enthousiast gemaakt voor de fotografie!


 

https://boxtelontspant.nl/wp-content/plugins/photogroup-gallery/
/home/vhosts/boxtelontspant.nl/httpdocs/wp-content/plugins/photogroup-gallery/php/