Rob van der Ven

Mijn naam is Rob van der Ven en al vanaf de oprichting van “Boxtel Ontspant” lid van deze fotoclub.

Al in mijn jeugd ben ik begonnen met zwart-wit fotografie en had een Doka thuis. Het was nog de tijd van filmrolletjes, ontwikkelen en hopen dat de belichting voldeed. Het resultaat was niet altijd wat ik ervan had verwacht.

In 1983 ben ik werkzaam bij een fotografisch bedrijf (Fuji) in Tilburg geweest. Ik heb hierin de ontwikkeling meegemaakt van de kleuren filmrolletjes, kleurentheorie, het afdrukken hiervan. Toen het digitale tijdperk zijn intrede deed heb ik me ook hierin verdiept, en diverse apparatuur mogen gebruiken om kleurenprints in diverse maten te maken. Deze kennis en ervaring blijkt ook zeer waardevol te zijn voor de huidige manier van fotograferen en bewerken.

Momenteel heb ik een digitale camera EOS 1100D, met diverse objectieven. Om mijn foto’s te “verbeteren” maak ik momenteel gebruik van Lightroom en soms Picasa.  Mijn interesses gaan voornamelijk uit naar landschaps en natuurfotografie.

De leden van de fotoclub hebben mij op allerlei manieren geïnspireerd en geleerd ook anders te kijken naar diverse foto’s.

Helaas vanwege mijn huidige werkzaamheden vind ik niet altijd tijd om deze prachtige hobby uit te oefenen, of aanwezig te zijn op de clubavonden.